BELEDİYEMİZ BÖLGEDE BİR İLKE İMZA ATTI!
09/12/2019

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, ilçesinin haritasını bölgemizde pek yaygın olmayan bir teknik kullanarak ilçeye kazandırdı. Bu anları sosyal medya hesaplarına da yükleyen Akbaba, “Dron’a yerleştirdiğimiz üst düzey kameralar ile 50 gün süren ölçüm çalışmalarımızın sonunda tüm ilçemizin havadan ölçümlerini yapıp; yol, su, kanalizasyon, imar ve kadastro, fen işleri, temizlik, park ve bahçe ekiplerimizin daha doğru, net ve yerinde çalışabilmesi, İlçemizin bütün eksiklerini güncel olarak görebilmemiz ve hizmetlerimizin kesin çözümle sonuçlanabilmesi için Bölge Belediyeleri içinde bir ilk olarak Belediyemiz bünyesinde fotogrometrik haritalama yöntemini kullanarak ilçemiz genelinin güncel ‘ortofoto’ haritasını Belediyemize kazandırdık. Hayırlı olsun” diyerek artık ortofoto kullandıklarını  duyurdu.